Geslaagde proefperiode bij HAP 't Hellegat

Medi-Link 25-01-2022

Na een geslaagde proefperiode heeft Huisartsenpost 't Hellegat besloten structureel gebruik te maken van de Medi-Link dienst! De huisartsenpost gebruikt Medi-Link naast het beeldbellen en ziet een duidelijke toegevoegde waarde in het gebruik van deze diensten naast elkaar. Waarom?

Daar waar beeldbellen een goed omgevingsbeeld verschaft, richt Medi-Link zich meer op specifieke patiëntklachten zoals huidaandoeningen, allergieën en snij-brandwonden. De twee diensten vullen elkaar goed aan en worden doorgaans veel gebruikt bij verschillende ingangsklachten.

“Het gebruik van Medi-Link is van extra toegevoegde waarde voor onze dienstverlening als huisartsenpost. Het systeem is gebruiksvriendelijk voor triagist en patiënt. Na een periode van gewenning zie je het gebruik toenemen en wordt het een middel om de kwaliteit van de triage te verbeteren.’’ aldus Jochem Janssen, directeur van Huisartsenpost ‘t Hellegat.

Minder druk op de (spoed)zorg dankzij Medi-Link

Medi-Link 20-01-2022

Met trots laten we weten dat onze partner Spryng een artikel schreef over het verminderen van de druk op de zorg, dankzij het versturen van een SMS bericht met beveiligde link naar de patiënt.

In het artikel lees je hoe de druk op de zorg minder wordt, dankzij het versturen van een SMS berichtje met een beveiligde link naar de patiënt. De patiënt kan vervolgens volledig AVG-proof foto's opsturen naar de zorgverlener en de triagist of doktersassistente kan gelijk de klacht op afstand beoordelen.

Lees hier het volledige artikel (aanrader!)

WhatsApp voor contact met patiënten: mag dat eigenlijk wel?

Medi-Link 02-12-2021

WhatsApp is nog steeds een veelgebruikte communicatietool binnen de medische sector. Het is handig, werkt snel en iedereen kent het. Ook op de huisartsenpraktijk wordt Whatsapp vaak ingezet. Meestal voor het ontvangen van foto’s van patiënten.

Maar... mag dat eigenlijk wel?

In dit artikel lees je onze zienswijze op het gebruik van WhatsApp als communicatietool tussen zorgverlener en patiënt.

Lees artikel (op LinkedIn)

Nieuwe klant!

Medi-Link 15-11-2021

Huisartsenposten (HAP) Oost-Brabant is een nieuwe klant! Na een proefperiode hebben zij onlangs een abonnement bij ons afgesloten. HAP Oost-Brabant levert zorg aan maar liefst 1,2 miljoen patiënten in de regio Oost-Brabant en werken met twee triagecentra op de locaties Eindhoven en Den Bosch.

Medi-Link wordt volop én naar volle tevredenheid gebruikt door triagisten, medisch studenten en artsen van HAP Oost-Brabant. De mogelijkheid om foto’s te delen met de Medi-Link applicatie dient vooral ter verrijking van de triage waardoor de triagisten beter kunnen beoordelen. Zo wordt de patiënt uiteindelijk beter en efficiënter geholpen en worden onnodige fysieke consulten voorkomen.

Wij zijn heel blij met deze nieuwe klant en hopen op een duurzame en gezonde samenwerking. Wij willen graag Tanja van Wiggen-van Zanten en Floor de Bruijn bedanken voor de goede implementatie en samenwerking tot nu toe.

Klantverhaal #1: Huisartsenprakijk De Dolgaard

Medi-Link 03-11-2021

Huisartsenpraktijk de Dolgaard gebruikt Medi-Link voor een langere periode naar volle tevredenheid.

Jeanne Faessen, werkzaam bij HP de Dolgaard, vertelt uitgebreid over zowel haar ervaring als die van de patiënt.

Lees de volledige klantervaring terug via de link hieronder.

Klantervaring HP de Dolgaard

100% proefperiode

Medi-Link 19-10-2021

100% van de proefperiodes afgesloten bij Medi-Link zijn omgezet in een contract!

Wij bieden al onze klanten een proefperiode van minimaal een maand zodat men de applicatie goed kan testen en gebruiken voordat een contract voor een bepaalde periode (1-3 jaar) wordt afgesloten.

Nieuwsgierig? Vraag gratis en vrijblijvend een demo aan!

Privacy in de zorg

Medi-Link 23-09-2021

Medi-Link verleent haar bestaansrecht aan privacy in de zorg.

In een uitgebreid artikel dat wij gepubliceerd hebben op LinkedIn, leggen we uit waarom privacy zo belangrijk is.

Lees het artikel op LinkedIn via de link hieronder. En o ja, volg meteen onze pagina om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen!

Artikel 'Privacy in de zorg'

De 10.000e patiënt is geholpen via Medi-Link!

Medi-Link 17-09-2021

Verrassing! Vorige week heeft de 10.000e patiënt succesvol gebruik gemaakt van Medi-Link en het 10.000e sms'je werd verstuurd vanuit Huisartsenpost HAP Schievliet!

Reden voor ons om het team HAP Schievliet te verrassen met een lekkere taart!

Nieuwsbrief #1 september 2021

Medi-Link 16-09-2021

De allereerste nieuwsbrief van Medi-Link is uit! Klik op de link hieronder om de nieuwsbrief van september 2021 terug te lezen.

In deze nieuwsbrief delen we de laatste ontwikkelingen rondom Medi-Link en interessante actualiteiten uit de eerstelijnszorg.

Wil jij de nieuwsbrief ook ontvangen? Leuk! Onderaan de nieuwsbrief kun je je inschrijven.

Medi-Link nieuwsbrief #1

Vakantiedokter

Medi-Link 26-08-2021

In het toeristische Zeeland vlakbij Middelburg is een van onze klanten gevestigd, de Zeeuwse Huisartsen Coöperatie/Huisarts in Zeeland (ZHCo - Nucleuszorg). Op de drie huisartsenposten wordt de Medi-Link applicatie sinds november naar volle tevredenheid gebruikt. Medi-Link wordt hier niet alleen in de avonduren en in het weekend gebruikt, zoals je zou verwachten bij een huisartsenpost, maar ook overdag.

ZHCo werkt namelijk met een vakantiedokter! In de zomerperiode maken acht waarnemend huisartsen kennis met de provincie Zeeland door werk en vakantie te combineren. ZHCo zorgt voor het onderkomen van de huisarts en de huisarts werkt voor toeristen op Walcheren die huisartsenzorg nodig hebben. Een slim initiatief!

Een van de vakantiedokters gaf onlangs bij manager Else Heringa van ZHCo aan dat hij graag gebruik zou maken van de mogelijkheid van foto’s, om klachten van patiënten sneller te kunnen beoordelen. Medi-Link wordt daarom niet alleen op de huisartsenpost, maar ook door de vakantiedokter veel gebruikt.

Rotterdam eHealth Agenda

Medi-Link 17-08-2021

De Rotterdam eHealth Agenda houdt zich in de regio bezig met toekomstbestendige zorg.

Onlangs hebben zij een uitgebreid artikel gepubliceerd over Medi-Link als eHealth oplossing voor huisartsenpraktijken.

Even makkelijk als het versturen van een tikkie. Dé oplossing voor digitale zorg: simpel, veilig en op afstand.

Lees artikel

Medi-Link talenmodule

Medi-Link 22-07-2021

Drie kwart van de huisartsen ervaart problemen in de zorg voor laaggeletterde patiënten. Laaggeletterden zijn helaas veelal minder gezond en gaan vaker naar de huisarts.

Om de communicatie met patiënten te verbeteren en de applicatie van Medi-Link voor zoveel mogelijk patiënten toegankelijk te maken, bieden wij de applicatie in verschillende talen aan.

In het Duits, Pools, Frans, Spaans, Engels, Turks, Arabisch, Italiaans, Papiaments en Roemeens kan Medi-Link gebruikt worden om de patiënt aan te spreken in een taal die hij of zij (beter) begrijpt!

www.medi-link.nl

Samenwerking Nedcomp

Medi-Link 22-06-2021

Medi-Link is onlangs een samenwerking aangegaan met een zeer ervaren hostingpartij, Nedcomp!

Nedcomp is een volledig gecertificeerde technisch beheerder die onze applicatie en data volledig AVG-proof kan hosten. Zij zijn een gerenommeerd partij en hard aan het groeien in de zorgsector. Wij sluiten ons met deze samenwerking aan bij het E-Zorg netwerk waarbinnen vele organisaties beveiligd gevoelige informatie kunnen versturen.

Met Medi-Link kunnen we ons daardoor volledig richten op de verdere groei en uitbouw van ons product, de applicatie die op een snelle en makkelijke manier foto's van patiënten kan ontvangen. Geen gedoe, wel veilig!

Hostingpartner Nedcomp

Amsterdamse OLVG-ziekenhuis krijgt boete van ruim 4 ton

Medi-Link 11-02-2021

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft het Amsterdamse ziekenhuis OLVG een boete van 440.000 euro opgelegd omdat het de privacy van patiënten heeft geschonden.

Uit de uitgebreide toelichting van de AP blijkt dat zij twee overtredingen hebben geconstateerd. De logging op (onbevoegde) toegang werd niet regelmatig gecontroleerd en er werd geen gebruikgemaakt van een tweefactor-authenticatie.

De gebeurtenis laat zien hoe cruciaal informatiebeveiliging is, zeker in de zorg. Gelukkig hebben onze klanten met Medi-Link beide zaken op orde.

Lees artikel op nu.nl

'Patiënten voelen zich gehoord als je een foto vraagt'

Medi-Link 05-01-2021

Met trots delen wij met u dat Medi-Link als gepaste e-health oplossing wordt genoemd in het vakblad van de Nederlandse Vereniging Voor Doktersassistenten.

"Ook mensen van tachtig snappen dit." Annalies, ZZP Triagist, deelt haar ervaring met Medi-Link in de editie van november 2020.

Blader in de bijlage naar pagina 19 of lees het artikel hieronder digitaal.

Lees het artikel hier

HAP Bonaire zet e-health in ter bescherming patiënt en personeel

Medi-Link 23-11-2020

Op de Huisartsenpost in Bonaire wordt sinds vorige week e-health ingezet ter bescherming van patiënt en personeel. De eerste samenwerking met het buitenland is hiermee een feit!

Vorige week zijn ze succesvol gestart met Medi-Link voor het beoordelen van patiënt foto's. Niet alleen voor de inwoners; ook toeristen kunnen met gemak foto's van hun klacht opsturen naar de Huisartsenpost.

Wij wensen Huisartsenpost Bonaire veel succes met de verdere digitalisering!

Lees volledige artikel

Wilt u ook meer patiënten helpen in minder tijd?

Probeer Medi-Link nu twee weken gratis. Binnen een dag geregeld. Volledig vrijblijvend.

Probeer nu